Yhteystiedot

Get API key from Google and insert it to plugin properties to enable maps on your website.

KUULUTKO SUKUUNI, 7.-8.10.2023.

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n järjestämä Kuulutko Sukuuni -tapahtuma on Suomen suurin sukututkimus- ja sukuseuraväen kohtaamispaikka. Tapahtuma on järjestetty jo 22 kertaa, useimmiten Vantaan Hiekkaharjussa Tennistiellä. Pandemian aikana vuonna 2021 ja 2022 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana.
Tänä vuonna 2023 tapaamme taas kasvokkain entisessä, tutussa paikassa Tennistien koululla Hiekkaharjussa viikonloppuna 7.-8.10.2023, nyt jo 23. kerran.

Yleisöllä on tapahtumaan tälläkin kertaa vapaa pääsy. info@kuulutkosukuuni.com

Pyrrön sukuseura osallistuu tänä vuonna tapahtumaan neljän muun sukuhaaran kanssa Geneettisen DNA- ja asiakirja perustuvan tutkimuksen kanssa, joka aloitettiin vuoden 2021 syksyllä. Vuoden 2022 syksyllä väliraportissa kävi ilmi että sukujemme yhteys esi-isissä on konkreettinen. Väliraportti osoitti että tutkimusta kannattaa jatkaa.

Laatokan Karjalan Pyrröt

Pyrrön sukuseura ry

Pekka Pyrrö s.n. 1640-1645 Ruskeala, Soanlahden kylä

Impilahden Nissiset

Tuomas Nissinen s.n. 1690, k.n. 28.5.1756

Soanlahden Nissiset

Pekka Pekanpoika Nissinen s.n. 1669-1685 Soanlahti, k.n. 1754

Savon Kaukoset

Olli Nissinen s.n. 1510 Juva, Joroinen, Kaitainen

Varsinais-Suomen Laaksoset

Petter Jacobson s. 29.6.1705 Kalanti, Korpi, k. 18.12.1763 Vehmaa, Mylly

Tutkimuksessa selvitetään perinteisen asiakirjalähtöisen sukututkimuksen ja DNA-tutkimuksen avulla isälinjaisen oksanhaaran I-Y50616 alkuvaiheita ja osallistujatahojen linjojen yhteyksiä.

Tutkimus valmistuu keväällä 2024

Tutkimuksen toteuttaja

Sukututkija FM Ari Kolehmainen, Suku- ja historiapalvelu Menneen jäljet, www.menneenjaljet.fi

Lainaus väliraportista 30.9.2022

”Uudemmat BigY-tulokset ovat vieneet tutkimuksen mielenkiintoiseen suuntaan. On osoittautunut, että Nissisten suku on aiemmin luultua keskeisempi koko alahaploryhmässä. Impilahden ja Ruskealan Soanlahden Nissiset sekä Soanlahden Pyrrön suku ovat SNP-mutaatioiden tasolla jokainen yhtä läheistä sukua keskenään. Todellisuudessa kaikkien keskinäinen sukupolvien yhdistymisen väli ei luultavasti ole sama.

DNA-tuloksista voidaan siis päätellä, että Joroisten Kaukoset eli entiset Nissiset ovat eri kantasukuhaaraa kuin Pyrröjen ja Karjalan Nissisten linjoihin johtava vanhat kanta-Nissiset. Vaikuttaa, että Nissiset olisivat muuttaneet Pohjois-Savosta Laatokan Karjalaan.

Varsinais-Suomen Laaksosen linjan (yhteinen kantaoksa I-Y50616) on ainoastaan yhden SNP-mutaation päässä Joroisten Nissisten linjana tunnetusta oksasta (I-FTN5728). Kovin montaa sukupolvea tuskin erottaa Nissisten kantajuurta ja Varsinais-Suomen Laaksosen linjasta. Tästä voidaan päätellä se, että Nissisen nimi juontanee Varsinais-Suomen Nissilän talosta, joka on kannettu mukaan Savoon.”