Niilo Juhonpoika Pyrrö (1743 - 1790/1791 ei tarkkaa tietoa)

Niilo Juhonpoika Pyrrö on rippikirjatietojen mukaan syntynyt vuonna 1743. Syntymäpaikka ei ole tiedossa.

Niilo on ollut naimisissa n.vuonna 1742 syntyneen Liisa Jaatisen kanssa ja he ovat asuneet Impilahden Häyskynvaarassa itsellisinä, siellä perheen ehtoollismerkinnät rippikirjoissa alkavat vuodesta 1778, joten he ovat todennäköisesti asuneet jossain muussa seurakunnassa ennen tätä. Tähän viittaa myös se, että perheen lapsien kastemerkintöjä ei löydy Impilahden kirkonkirjoista.

Niilolla ja Liisalla on ollut ainakin viisi lasta, jotka ovat kaikki kuolleet noin kymmenen vuoden sisällä perheen asuessa Impilahdella.

Liisa itse kuoli 43-vuotiaana kuumetautiin 2.11.1785. Niilo on seuraavana vuonna vihitty toiseen avioliittoonsa leskirouva Anna Heikintytär Variksen kanssa. Pariskunta vihittiin Impilahdella 24.5.1786. Anna oli syntynyt eri merkintöjen mukaan joko vuonna 1741 tai 1748 ja oli ollut aiemmin naimisissa talollinen Mikko Juhonpoika Janatuisen kanssa.

Anna oli jäänyt leskeksi myös vuonna 1785 kuten Niilokin. Tästä liitosta Mikko Janatuisen kanssa Anna sai kaksi lasta, joista toinen kuoli jo muutaman vuoden ikäisenä.

Niilo ja Anna saivat yhdessä myös kaksi lasta, joista toinen kuoli pian syntymänsä jälkeen.

Niilo itse on menehtynyt rippikirjamerkintöjen mukaan noin 1790-1791, mutta kuolinmerkintää ei löytynyt Impilahden haudattujen luettelosta.

Parin vuoden päästä tästä, Anna on vihitty kolmanteen liittoonsa Ruskealassa 29.5.1793, kun hän meni naimisiin Kontiolahden kylässä asuneen Heikki Heikinpoika Auvisen kanssa. Mukana Ruskealaan muuttivat Annan lapset Pekka Pyrrö ja Maria Janatuinen, jotka menivät myös pian tahoillaan naimisiin.

Anna kuoli 15.1.1815, kuolinsyyksi on mainittu pöhö / turvotus. Heikki Auvinen kuoli vesitautiin 12.6.1818. Molemmat on haudattu Leppälahden kappelissa.

Niilo Juhonpoika Pyrrön alkuperä on siis tuntematon, mutta jotain voidaan mahdollisesti päätellä Impilahdella asuneesta Juho Juhonpoika Pyrröstä, joka näyttäisi olleen ensimmäisiä Impilahdella asuneita Pyrröjä. Juho vihitään Impilahdella 2.4.1755, ja hänen kotipaikakseen mainitaan "Savolaks" eli Savo. Tämä Juho oli syntynyt vuonna 1730, joten on mahdollista että Niilo olisi ollut hänen veljensä. Ja täten on siis mahdollista, että Niilo Juhonpoika Pyrrö (s. 1743) voisi myös olla kotoisin jostain päin Savoa.