Vapaaehtoiset

Tiedotteet: 2021

SUKUKOKOUS lauantaina 6.11.2021, klo 15.00

ZOOM- videoyhteydellä

Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 1.11.2021, pyrro@pyrronsukuseura.fi (linkki)

lähetämme:

Kokoukseen liittyvät asiakirjat osallistujille sekä, ohjeet kokoukseen osallistujille sähköpostilla, keskiviikkona 3.11.2021.

ESITYSLISTA:

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 9§ määräämät asiat.

Lisätiedot: kts. sivu ”sukukokoukset”

KUULUTKO SUKUUNI TAPAHTUMA, 9.-10.10.2021

Kuulutko Sukuuni -verkkotapahtuman.

Sukututkijat, sukuseurat ja sukuihin liittyvät yhteisöt tulkaa mukaan tapahtumaamme esittelemään omaa toimintaanne.

Esittäytyminen tapahtuu verkossa ja on näytteilleasettajalle maksutonta.

 

Lisätiedot: kts. sivu ”kuulutko sukuuni 2021”

 

Ruskeala seura ry, ”lainaus tiedotteesta”

Ruskealan hautausmaan tilanne Otimme vuonna 2019 vastuullemme Ruskealan hautausmaan hoidon organisoinnin. Hautausmaata on hoidettu joensuulaisseuran suunnitelmien mukaisesti. Hoitosuunnitelma on tarkoitus päivittää vuoden 2021 aikana. Vuonna 2020 yhteistyökumppanina Suomen puolella on ollut diakoni Kari Mäkisalo, ja hänen kauttaan Ruskealassa diakoni Aleksei Heglund.

Yhteistyökumppanien avulla saatiin valmiiksi sankarihautausmaan aidan uusimistyö. Kari Mäkisalo kävi Ruskealan hautausmaalla viimeksi 8.3.2020. Sen jälkeen rajat sulkeutuivat. Hautausmaalta saimme ikäviä uutisia joulukuussa 2020. Talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkin tekstilaatta on kadonnut vuoden 2020 aikana. Pietarin pääkonsulaatissa työskentelevä taloudenhoitaja, ylikersantti Marja Lyhty kiersi loka−marraskuussa luovutetun alueen hautausmaita ja Tuuloksen kenttähautausmaan, siivosi niitä, asetti pienet seppeleet ja sytytti kynttilät sekä kuvasi hautausmaan muistomerkit.

Marja raportoi Ruskealan hautausmaan kadonneesta tekstilaatasta. Kari Mäkisalon kommentin mukaan asian selvittäminen lienee melko mahdotonta ilman venäläisten viranomaisten apua. Ja juuri siksi se lienee yleensäkin mahdotonta. Hän ottaa asian Ruskealassa kuitenkin esille, kun kulkuyhteydet sinne avautuvat. Siihen saakka yritämme puolin ja toisin selviytyä nykyisessä tilanteessa eteenpäin.

Ruskealan ortodoksinen hautausmaa

Pitkärannan lut.rukoushuoneen muistokivi v. 2017, 2018 se oli vieritetty pois paikaltaan.

Tiedotteet: 2022

Sukuseuran hallitus on kokouksessaan päättänyt osallistua virtuaalisella esityksellä kuulutko sukuuni tapahtumaan. Esityksen avautuessa ilmoitamme jäsenille tästä sekä linkin miten kaikkia esityksiä pääsee katsomaan / tutustumaan.

info@kuulutkosukuuni.com