RRÖN SUKUSERA RY, DNA- TUTKINTAHANKE 2020

> tutkimuksen tavoitteena on tehdä analyysit sukuseuran jäsenistä tehdyistä DNA- testeistä.

> asiakirja (henkikirjoituksiin perustuva) tutkimus, selvittää mahdollinen sukuyhteys Niilo Pyrrö s. 1685 ja Niilo Juhonpoika Pyrrö s. 1743 välillä.

> Löytyykö asiakirjatutkimuksesta tietoa mistä päin ennen Niiloja olemme kotoisin ?

PYRRÖN SUKUSEURA RY

JÄSENKIRJE, DNA- ja asiakirja tutkimus

Sukuseuramme tavoitteena on tutustua sukuumme, sen vaiheisiin historian eri aikoina ja saattaa yhteydet tavallaan takaisin eri sukuhaarojen välillä. Tämän vuoksi jäsenistömme on teettänyt asiakirjaselvityksiä ja DNA-testejä , jotta pääsisimme eteenpäin ( tai paremminkin taaksepäin!) sukuselvityksessämme. Osa jäsenistä on itsenäisesti harrastanut asiakirjojen tutkimista ja geenitestitulosten selvittelyä joista olemme kaikki saaneet hyvää tietoa ja ennen kaikkea on tullut esiin uusia sukuyhteyksiä.

Nyt kun moni seuramme jäsen on teettänyt geenitestejä ja sukuselvitystä omilla varoillaan ja antanut tulokset kaikkien jäsenten käytettäväksi, kannattaisi seuran nyt panostaa geenitutkimusten tulosten tarkkaan analyysiin asiantuntijan voimin, sillä  oman osaamisemme rajat niin geneettisen sukututkimuksen kuin asiakirjatutkimuksen suhteen ovat tulleet vastaan, tuloksena Pyrröjen sukukirja.   Sukuselvityksessä ei päästä enää etenemään muuten kuin tilaamalla asiantuntijalta niin geenitutkimustulosten tulkinta ja siihen liittyen asiakirjatutkimusta.

Tämän vuoksi sukuseuran hallitus on pyytänyt tutkimustarjouksen alan johtavalta DNA- ja asiakirja tutkijalta Ari Kolehmaiselta. Hänen tarjoamallaan geneettisen tutkimuksen ja siihen liittyvän asiakirjatutkimuksen avulla todennäköisesti pystyttäisiin selkiyttämään avoinna olevia kysymyksiä, varmentamaan tähän mennessä suoritetut tutkimukset, joihin uhrattu raha ei siis ole mennyt hukkaan, ja antamaan jokaiselle sukuseuran jäsenelle lisää tietoa Pyrrön suvusta. Tämän hallitus uskoo kiinnostavan jokaista.

Ongelmaksi muodostuu tutkimuksen rahoitus. Tarjouksen perusteella sekä geneettisten tutkimustulosten että siihen liittyvän asiakirjatutkimuksen hinta on 1000 euroa. Karkeasti puolet seura pystyy rahoittamaan nykyisellä rahoituspohjalla, mutta toinen puoli olisi saatava jotenkin kerättyä. Tämän takia hallitus on päättänyt tiedustella kaikilta jäseniltä halukkuutta ylimääräisen jäsenmaksun suorittamiseen. Summa olisi 15 euroa / jäsen, ja tämä riittäisi tutkimuksen tilaamiseen.  Vastaantulona tähän ylimääräiseen tuleen hallitus tulee tarjoamaan erittäin laajan Laatokan Karjalan Historiaan liittyvän luentopaketin, jonka toimittaa seuramme jäsen Pekka Mononen pitämiensä luentojen pohjalta, ja ne julkaistaan seuran kotisivuilla. Luennoista on myös mahdollista tilata ns. muistitikkuversio, jolloin muistitikulla on kaikki luennot power-point – esityksenä. Tällöin esityksiä voi katsella omalta koneelta kaikessa rauhassa.

Hallitus pyytää sitovia vastauksia 20.7. 2020 mennessä, jotta voimme tehdä päätökset ajoissa.

25.6.2020 Savonlinna

Pekka Mononen, sukuseuran hallituksen jäsen

eli tarkoitus ei ole että ylimääräinen kannatusmaksu maksetaan nyt;

Hallitus pyytää sitovia vastauksia 20.7.2020 mennessä, jotta voimme tehdä päätökset ajoissa, tarvitsemme n. kerättyä 500€. Pyydämme nyt sitovan ilmoituksen sähköpostilla että osallistutte hankkeen osarahoitukseen.

Jos saamme tarpeeksi rahaa kerättyä niin ed.mainitun päivän jälkeen pyydämme teitä maksamaa summan sukuseuran tilille.

Pyrrön sukuseura ry

OP-Pankki Oyj
Tili no: FI 04 5542 2320 2700 51

Viesti: ylimääräinen kannatusmaksu

Taustatiedot tutkija MENNEEN JÄLJET Ari Kolehmaisesta, "Menneen jäljet" sivuilla.