Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MENNEEN JÄLJET

Ari Kolehmainen
Suku- ja historiapalvelu Menneen jäljet
puh. 040 8306457
kolehmainen.ari(at)gmail.com

 

 

TARJOUKSEN SISÄLTÖ

Tehtävä on DNA-analyysi Pyrröjen isälinjaisista DNA-tuloksista ja kahden sukuhaaran yhteyden etsiminen myös asiakirjojen pohjalta. Viimeisimmät DNA-testit osoittivatkin, että Niilo Pyrrö (s. 1685) ja Niilo Juhonpoika Pyrrö (s. 1743) ovat samaa isälinjaa. Sukuhaarojen yhteys on siten mahdollista löytää.

DNA-analyysissä keskitytään isälinjojen asutushistoriallisiin reitteihin kohti Suomea ja sukujen lähempään isälinjan haaraan myös Suomen alueella. Sukututkimuksessa taas pyritään löytä-mään yhteys sukuhaarojen välille.

Tutkimuksen tuloksena syntyy kirjallinen tutkimusraportti, jota ei luovuteta ulkopuolisille ilman Pyrrön sukuseuran lupaa. Samoin tutkimuksessa noudatetaan tietosuojalakia.

 TUTKIJAN ESITTELY

Aloitin sukututkimuksen vuonna 1999. Jo muutaman kuukauden kirkonkirjojen tutkimisen jälkeen aloin syventyä 1500–1600-luvun asiakirjoihin, ja tästä tuli suurin mielenkiinnon kohteeni. Sukututkimuksen myötä lähdin opiskelemaan historiaa Joensuun yliopistoon (nykyinen Itä-Suomen yliopisto).

Koulutukseltani olen Suomen historian maisteri (FM 2006). Olen erikoistunut kirkonkirjoja edeltävän ajan vaikeiden sukujuontojen selvittämiseen. Olen tutkinut erityisen paljon Savon, Keski-Suomen, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan aineistoa.

Päämielenkiinnon ja tutkimuksen kohteenani ovat olleet savolaisperäiset suvut, jotka ovat savolaisekspansion myötä levinneet laajalle ympäri Suomea. Yksi mielenkiintoisin tutkimusalue on ollut nimenvaihdokset Savossa tai savolaisekspansion alueella 1500–1600-luvuilla. Tämä on yksi vahvoista erikoisalueistani.

Tutkimustapani on lähdekriittinen ja pyrin menemään lähteiden taakse. Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää:

On hahmotettava kokonaisuus joka koostuu monista palasista. Tutkimusteni apuvälineenä on käytetty isälinjaisia DNA-testejä. Olen onnistunut ratkomaan monia sukujen alkuvaiheiden hankalia kysymyksiä joihin muut tutkijat ovat juuttuneet.

Olen onnistunut löytämään uusia lähteitä ja toisaalta hyvän päättely- ja hahmotuskykyni ansiosta ratkaisemaan tutkimus-kysymyksiä myös vajavaisten lähteiden avulla.

linkki tutkijan kotisivuille:

https://menneenjaljet.fi/