IDNA- tutkimukset Pyrrön suvussa

Seppo Pyrrö, s. 1944, testit Y-DNA 67, Family Finder, Big Y, Y Full- testi tehdään Moskovassa Y Full- team Vadimin Urasin.

Erkki Kalervo Pyrrö, s. 1941 (Y-DNA67)

Leena Karmakallio os. Pyrrö, s. 1946 (mtDNA)

Pekka Mononen, s. 1946 (Y-DNA67) on tilattu 4.3.2019 (ei vielä tuloksia).

Edellä mainituista tutkimuksista on jokaisella henkilöllä oma DNA- sivu (jäsenistön sivuilla) jossa testeistä saaduista tuloksista kerrotaan tarkemmin.

Tutkitut sukuhaarat Niilo Pyrrö s. 1685 ja Niilo Juhonpoika Pyrrö s. 1743

Vuonna 2018 sukututkimus toi esille myös toisen sukuhaaran, Niilo Juhonpoika Pyrrö (s.1743) todennäköisesti Impilahdessa.

Vuoden 2019 talvella Erkki Kalervo Pyrrö testattiin (Niilo Juhopoika Pyrrö s. 1743 sukuhaara, Y-DNA67)- testillä, tämä testin tulos osoitti että Niilon s.1685 ja Niilo Juhonpoika s. 1743 sukuhaarat ovat kaksi ihan eri sukuhaaraa, joten ei ole vielä todistettavissa että olemme sukulaisia keskenään.

Lauri Koskinen, Suomi DNA Administratos

Analysointi DNA_tuloksista:

Suorat isälinjat eivät kohtaa, koska toisen Pyrrön isälinja (Seppo) on tullut lännestä, toisen I (Erkki) idästä.

Sepon ja Erkin DNA- sivuilla kerrotaan miten DNA- testi osoittaa kahden eri Karjalassa asuneiden Pyrrön sukuhaaran olemassa olon, Niilon s. 1685 henkikirjoihin perustuva tieto päättyy Luovutetun alueen Karjalan Ruskealan pitäjään. Kun taas Niilo Juhonpojan henkikirjoihin perustuvasa tutkimuksessa oletetaan hänellä olevan sukujuuria Savossa.

Mielenkiintoista on että Erkki Kalervo Pyrrön DNA- tutkimus kertoo että hänen sukujuuriaan löytyy Suomesta Kontiolahdelta Heikki Mononen s. 1876.

Kartassa on merkitty reitti I1, I2b (Seppo) ja N (Erkki), kuvasta näkee että tiet ovat eronneet 45 000v sitten ja N- reitti on tullut Skandinaaviaan n. 15 000v aiemmin.

Geneettinen sukututukimus sukuseuran näkökulmasta

ESITYS; Genettinen sukututkimus, Riikka Piironen