KUULUTKO SUKUUNI TAPAHTUMA, lokakuu 2021

Tiedote: 15.5.2020, Vantaan seudun sukututkija ry.

KUULUTKO SUKUUNI TAPAHTUMA 2020, PERUUTETTU KORONAVIRUSPANDEMIAN TAKIA:

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n SUKURI- lehdessä 4/2019 KUULUTKO SUKUUNI tapahtuman onnistumisesta.

" luennoille osallistui n. 1200 henkilöä ja tapahtuman kävijä määräksi arvioitiin 3 000 henkilöä jotka tutustuivat tilaisuuteen"

Linkki: SUKURI- lehti kirjoitus tapahtumasta

KUULUTKO SUKUUNI 5.-6.10.2019, TAPAHTUMA

Sukuharrastajat kokoontuvat Vantaalle vuoden suurimpaan sukututkimustapahtumaan

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n järjestämä Kuulutko Sukuuni -tapahtumaan 5.-6.10.2019 kello 10‒17 (sunnuntaina klo 10‒16) Vantaan ammattiopisto Varian Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa (Hiekkaharju). Yleisöllä on tapahtumaan ja luennoille vapaa sisäänpääsy.

Linkki: Julisteet Pyrrön sukuseuran osastolla

Yhteenveto:

Kuulutko sukuuni tapahtuma 5.-6.10.2019

Osasto; Pyrrön sukuseura ry

> osastomme kokonaisuutta kehuttiin ja julisteet kertoivat hyvin selkeästi suvustamme. Julisteet ja aineistot osastollamme oli hyvin suunniteltu ja toteutettu (kiitos, Tapio Roulamo).

> kustannukset n. 125€ + muut pienet kulut (osasto 65€, julisteet ja valokuvat 60€)

> osastoja oli viimevuotista vähemmän ja myös mielestäni kävijä määrä oli pienempi, vaikea tietenkin arvioida koska aiemmin en ole ollut näin omana osastona tapahtumassa.

> osastoomme oltiin kiinnostuneita mielestäni erittäin aktiivisesti, sukuhaaramme, pohjanmaan Pyrröt ja DNA olivat eniten vierailijoita askarruttavat asiat, hetkittäin osasto oli täys kyselijöitä (hankalia olivat ihmiset jotka eivät olleet sukua mutta tulivat ”jaarittelemaan” omasta suvusta), tämä sai todelliset                                               suvustamme kiinnostuneet poistumaan.

> osastoilla kävijämäärä vaihteli tilaisuudessa olevien luentojen tahdissa, ryntäykset olivat ennen ja jälkeen luentojen.

Osastomme tavoitteet:

> Pyrrön suvun esille tuominen sukututkimuksesta kiinnostuneille; tämä toteutui mielestäni.

> Saada tietoa ja yhteyttä muihin Pyrrön sukuihin (esim. Pohjanmaalta lähtöisin olevat Pyrröt); tämä ei toteutunut,

> miten saisimme tämän onnistumaan, esim. Pohjanmaan useat Pyrröt on muodostunut 1800 luvun vaiheessa siten että talon isännät on ostanut tiloja paikkakunnalta ja ottaneet nimeksi Pyrrö, eli eivät ole alkuperäisiä Pyrröjä.

- ed.mainittuun kohtaan meidän tulisi satsata saadaksemme sukuseuraamme uusia jäseniä, sekä saada sukuseuran vanhimpia jäsenien lapset myös liittymään ja tukemaan sukuseuraa ja tutkimusta.

> Itse sain paljon mielenkiintoista tietoa sukututkimuksesta, tutkimisesta, toteuttamisesta.

Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen kokemus ja hallituksen kannattaa miettiä osallistumista uudestaan.

> sukuseuramme logoa kehuttiin erittäin hyväksi, yksinkertainen mutta kertoo tärkeimmän sukuseurastamme.

Mitä jäin kaipaamaan;

> sukuseuramme jäseniä ei käynyt tutustumassa osastoomme. Jäsenemme asuvat ympäri Suomea ja välimatkat ovat pitkät.

Seppo Pyrrö