Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sukuseuran toinen sukukokous järjestettiin Saarijärvellä Purola Farmilla 9-10.6.2012

20.8.2010 perustettu Pyrrön Sukuseura ry. kokoontui ensimmäiseen sukukokoukseensa Purola Farmille.

 Purola Farm keskellä ihaninta maaseutua oli hieno paikka kaiken ikäisten kokoontua. Koolla oli 20 sukuseuran 35 jäsenestä.

 Suvun vanhin Irma Lindblom os. Pyrrö s. 1929 ja nuorin Eelis Pyrrö s. 2011 kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Irma oli saapunut paikalle Helsingistä saakka pojanpoikansa ja pojanpojanpoikansa kanssa. Sukuseuran vasta valmistunut viiri viritettiin päivien ajaksi liehumaan ja juhlistamaan tilaisuutta.

 

Pyrrön suku on kotoisin luovutetun Karjalan alueelta. Suvun kotikylä Kerisyrjä sijaitsee Impilahdella. Sukuseuran tavoitteena on seurata suvun ja sen jäsenten vaiheita, vaalia suvun perinteitä sekä lisätä yhteenkuuluvaisuuden tunnetta jäsenten kesken.

 Seppo Pyrrö esitteli kokoamansa sukukirjan. Pyrrön sukua esiteltiin kahdeksassa polvessa alkaen Heikki Pyrröstä, joka syntyi 1756 Kondiolax byssa.

 Paikalla vaihdettiin tarinoita ja muistoja suvun vaiheista ja laajennettiin sekä syvennettiin tietoisuutta suvun ja sen jäsenten elämänvaiheista. Vanhojen valokuvien henkilöt saivat nimet ja tarinat siitä missä tilanteissa kuvat oli otettu.

 Aika kului nopeasti sukukirjaan ja matrikkeliin perehtyen. Sukupuu havainnollisti hienosti kokonaisuuden. Yhdessä vietetty aika kuvia katsellen ja herkullista ruokaa nauttien, saunoen, uiden, tulen ääressä tunnelmoiden ja tarinoiden loi yhteishenkeä sekä viritti yhteisiin suunnitelmiin ja sopimuksiin tulevista kohtaamisista. Suvun vanhin Irma totesi, että tämä on IHANAA, tällaista tapahtuu vain kerran sadassa vuodessa!

 Tampereella 10.6.2012                 Teija Vihervaara